Microsoft poate șterge comentariile inutile de pe Windows Store

de: Bogdan Cristea
07 11. 2015

Cei de la Microsoft au adăugat o serie nouă de feature-uri menite să-i ajute dezvoltatorii de aplicații pentru Windows Store.

La fel ca celelalte magazine online de aplicații, și Windows Store este afectat într-o anumită măsură de comentariile de tip ”spam”. După cum menționează site-ul Windows Central, acesta include și o secțiune Dev Feedback UserVoice, în care dezvoltatorii au specificat foarte clar că doresc implementarea unui sistem prin care să poată lupta împotriva comentariilor inutile din partea unor utilizatori.

Compania din Redmond se pare că a ținut cont de dorințele dezvoltatorilor și a introdus de curând câteva feature-uri noi. Astfel, dezvoltatorii vor putea nu doar să răspunde review-urilor, ci și să le raporteze către Windows Store, în situațiile în care acestea sunt abuzive. De asemenea, se pare că Microsoft a pus bazele unei tehnologii prin care poate scana Windows Store pentru a identifica unele comentarii inutile și pentru a le îndepărta.

Compania nu a furnizat încă detalii în legătură cu modul în care va funcționa sistemul. Odată cu lansarea Windows 10, Microsoft a anunțat că va schimba designul Windows Store. De asemenea, pentru a atrage atenția dezvoltatorilor, au fost lansate câteva kit-uri speciale prin care aceștia își pot porta cu ușurință aplicațiile de pe Android și iOS pe Windows.